Wetenschap

De wetenschappelijke rubriek poogt een overzicht te geven van recent onderzoek naar het orthodoxe christendom. Studenten, promovendi, postdocs en onderzoekers met een vaste aanstelling kunnen op een populariserende wijze hun onderzoek hier presenteren. Hierbij richt de redactie zich voornamelijk op 1) onderzoekers werkzaam in Nederland en België en 2) Nederlandstalige onderzoekers die werkzaam zijn in het buitenland.

Symposium: Oud-Katholieke Theologie

Door Redactie Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Op 28 juni vinden in Utrecht een masterclass en een publiekssymposium plaats met de Zwitserse theoloog Urs von Arx over het werk van Herwig Aldenhoven: een unieke kans voor een ontmoeting met twee toonaangevende theologen uit de oud-katholieke traditie. Net als von Arx was Aldenhoven jarenlang als hoogleraar verbondenMeer lezen over “Symposium: Oud-Katholieke Theologie”

Lezing: Waarom vieren wij en ontvangen wij communie? 

Door Redactie St. Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut. Vader Joan Lena, docent aan het St. Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut, zal op zaterdag 11 juni om 10.30 uur een lezing geven in de Orthodoxe Parochie Amersfoort met de titel: Waarom vieren wij en ontvangen wij communie? Vader Joan zal met name ingaan op de teksten van de Anafora in de Byzantijnse, Syrische enMeer lezen over “Lezing: Waarom vieren wij en ontvangen wij communie? “

Symposium: Syriacum en Congress for Christian Arabic Studies

Door Herman Teule Van 4 tot 9 juli aanstaande vindt te Parijs het zogenaamde ‘Symposium Syriacum’ plaats. Het is een wetenschappelijk treffen dat in principe iedere vier jaar plaats heeft. Dit jaar is het de 13de editie. Het eerste symposium had plaats in Rome in 1976, waarbij het destijds ging om een beperkte groep vanMeer lezen over “Symposium: Syriacum en Congress for Christian Arabic Studies”