Boekbesprekingen

Informatie over recent uitgegeven boeken die betrekking hebben op het Oosters en Oriëntaals christendom mogen natuurlijk niet ontbreken op het Platform Oosters Christendom (POC). De redactie zal in deze rubriek verschillende boeken de revue laten passeren. Tegelijkertijd zal de redactie ook auteurs benaderen om recente publicaties te recenseren.

Boeken ter recensie kunnen toegestuurd worden aan de redacteur: Nick Pouls, Instituut voor Oosters Christendom, Platform Oosters Christendom Erasmusplein 1 (E17.04b), 6525 HT Nijmegen. De boeken kunnen zowel wetenschappelijk als populariserend van aard zijn. Indien de redactie het boek niet geschikt acht, zal het recensie-exemplaar desgewenst gestuurd worden.

Filmbespreking: ‘Waar ben je, Adam’ [‘Где ты, Адам?’] (2019) van Aleksandr Zaporoshchenko en Aleksandr Plyska

Door Paul Baars. Het voltallige team van vrijwilligers van het Instituut voor Oosters Christendom (IvOC) zag kans om zaterdag 20 augustus de film ‘Waar ben jij, Adam?’ te bezoeken in het cultureel centrum Acropolis naast het klooster van de Franciscanen in Megen (‘Где ты, Адам?’, 2019). Deze film is geregisseerd door de Oekraïense cineast Aleksandr…

Boekbespreking: Heleen Murre-van den Berg, Licht uit het Oosten. Oosters- en Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland en wereldwijd. Baarn: Willem de Zwijgerstichting, 2022, pp. 72. ISBN 9789072462718. €4,30.

Door Nick Pouls. Het boek van Heleen Murre-van den Berg, bescheiden in omvang, biedt een goed overzicht over het Orthodoxe christendom in Nederland en wereldwijd. Het is bedoeld voor lezers die geen achtergrondkennis hebben over het Orthodoxe christendom. Deze brochure wordt uitgegeven op een goed moment, aangezien de Orthodoxe kerken in Nederland, als gevolg van…