Lezing: Waarom vieren wij en ontvangen wij communie? 

Door Redactie St. Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut.

Vader Joan Lena, docent aan het St. Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut, zal op zaterdag 11 juni om 10.30 uur een lezing geven in de Orthodoxe Parochie Amersfoort met de titel: Waarom vieren wij en ontvangen wij communie? Vader Joan zal met name ingaan op de teksten van de Anafora in de Byzantijnse, Syrische en Koptische tradities, uitgaand van Nederlandse vertalingen, zoals deze op dit moment in Nederland gebruikt worden. Het doel is om te zien wat de tekst van de Anafora ons zegt over reden en noodzaak van de viering van de heilige Eucharistie.

Deze lezing over de Orthodoxe eucharistieviering is een vervolg op de lezing die vader Michael Bakker hield over mystagogie op 5 maart jongstleden Voor de lezing door vader Joan Lena kunt u zich aanmelden via dit formulier.

© St. Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut. Gepubliceerd met toestemming van het St. Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut. Voor meer informatie, zie de nieuwspagina van de St. Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut hier.

%d bloggers liken dit: